fbpx
20+1 Content SEO tips που κάνουν τη διαφορά σε κάθε website!

20+1 Content SEO tips που κάνουν τη διαφορά σε κάθε website!

-“Γιατί δεν βγαίνω πρώτος”;

Αυτό το ερώτημα ταλανίζει κάθε ιστοσελίδα στη σύγχρονη διαδικτυακή εποχή!

-“Θα κάνω SEO!”

…απαντούν στον εαυτό τους οι περισσότεροι και μπαίνουν στη διαδικασία να πραγματοποιήσουν αλλαγές με στόχο να βελτιώσουν την ορατότητα της ιστοσελίδας τους.

Τι είναι SEO όμως;

Είναι ρητορικό* ερώτημα ή επιδέχεται απάντησης;

Φυσικά και υπάρχει απάντηση: το SEO (Search Engine Optimization) δεν είναι κάτι μαγικό! Ούτε ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού!

SEO είναι το σύνολο των ενεργειών που μπορεί να εφαρμόσει κανείς σε μια ιστοσελίδα, ώστε να βελτιώσει την εμπειρία του επισκέπτη όταν βρίσκεται σε αυτή.

Για την ακρίβεια, με τις αρχές του SEO μια ιστοσελίδα πρέπει:

  • είναι ευανάγνωστη
  • έχει εύκολη περιήγηση στις μέσα σελίδες
  • ΜΗΝ έχει προβλήματα λειτουργίας

Πολλές τακτικές αποτελούν εξειδίκευση & γνώση. Αφορούν είτε το αμιγώς τεχνικό κομμάτι, είτε το περιεχόμενο με τα κείμενα, είτε και τα δύο. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι πιο αποτελεσματικό να απευθυνθείτε σε ειδικούς.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως μέχρι τότε;

Συλλέξαμε και παρουσιάζουμε 20+1 αποτελεσματικά SEO tips που κάνουν τη διαφορά σε κάθε website!

  1. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε # σε url από “κενές” σελίδες που δεν θέλετε να οδηγούν κάπου.

  2. Προσαρμόστε την έρευνα για λέξεις-κλειδιά στη φωνητική αναζήτηση (voice search) της Google.
  3. Αποκτήστε backlinks αλλά με προσεκτική στρατηγική και φυσικότητα. Η Google εκτιμά τη δημιουργία backlinks με κείμενα που στοχεύουν να ενημερώσουν χωρίς να προκαλούν!
  4. Προσθέστε εσωτερικές σελίδες στο κυρίως περιεχόμενο της αρχικής σας σελίδας και όχι τόσο στο header menu ή το footer.
  5. Η ταχύτητα περιήγησης του χρήστη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3”. Ελέγξτε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας εδώ WebPagetest.
  6. Δουλέψτε εντατικά το Instagram -ειδικά αν είστε e-shop και κάνετε εμπόριο λιανικής.
  7. “Καθαρίστε” το website σας από “χαλασμένους” συνδέσμους που δεν λειτουργούν. Τέτοια σύνδεσμοι παίζουν αρνητικό ρόλο στη Google για το authority της ιστοσελίδας σας.
  8. Ξεφορτωθείτε τις σελίδες με λίγο ή κακής ποιότητας περιεχόμενο! Ή ξαναγράψτε το σωστά και με ποσότητα! Το μόνο που προκαλούν οι σελίδες με λίγο περιεχόμενο είναι να ρίχνουν συνολικά την ποιότητα του content. Αποδεδειγμένα πλέον: οι πετυχημένες ιστοσελίδες επενδύουν στο μακροσκελές περιεχόμενο.
  9. “Καθαρίστε” όσο διπλό περιεχόμενο (duplicate content) διαθέτει το website. Κάθε σελίδα είναι ιδανικό να διαθέτει κυρίως αυθεντικό, δικό της περιχόμενο (και όχι copy-paste)!
  10. Ρίξτε μια ματιά στις meta-περιγραφές (meta descriptions). Είναι πολύ σημαντικό να δίνουν το μήνυμα όλης της σελίδας τόσο στον χρήστη όταν διαβάζει τα αποτελέσματα της αναζήτησής του, όσο και στη Google.
  11. Ελέγξτε ποιο μέρος από το υπάρχον περιεχόμενο έχει τα περισσότερα κλικ & χρησιμοποιείστε το ως πρότυπο για να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο.
  12. Κάθε μία σελίδα πρέπει να διαθέτει μόνο ένα H1.
  13. Προσθέτε κείμενο στο alt text από τις εικόνες που προστάρετε στο website. 
  14. Γράψτε τα κείμενα στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας με άμεσο τρόπο σαν να μιλάτε σε video ή κάνοντας ένα Facebook Live.
  15. Ελέγξτε την ορθογραφία και τη γραμματική στα κείμενα της ιστοσελίδας!
  16. Πριν προσθέσετε περιεχόμενο για μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση που σας ενδιαφέρει, χρησιμοποιήστε προγράμματα όπως το Powersuite για να ελέγξετε ΑΚΡΙΒΩΣ με ένα content audit την κατάσταση που βρίσκεται το περιεχόμενό σας αλλά και τι έχουν κάνει σχετικά οι ανταγωνιστές σας και με ποιο τρόπο!
  17. Δεν είναι ανάγκη να δίνετε έμφαση στην αρχική σελίδα ή κάποιες από τις βασικές σελίδες του website. Εξίσου μεγάλη σημασία παίζουν τομείς όπως τα συχνά άρθρα στο blog. Πλέον τα άρθρα σε blog ιστοσελίδων κάνουν “θαύματα”!
  18. Χρησιμοποιείστε ως φράσεις-κλειδιά τις προτάσεις της Google στις “Σχετικές Αναζητήσεις” στο τέλος των αποτελεσμάτων σε κάθε αναζήτηση.
  19. Όταν προσθέτετε κάποιο link σε μια εσωτερική σελίδα του website, προσπαθήστε το συνολικό περιεχόμενό της να αντιστοιχεί νοηματικά με τη σελίδα προς την οποία πηγαίνει το link.
  20. Αποφύγετε σκέτα call to action κουμπιά με τίτλους όπως “Περισσότερα”. Γίνετε πιο σαφείς ή τοποθετήστε λέξεις-κλειδιά μαζί με ένα ρήμα σε προστακτική ή ακόμα και σε πρώτο πρόσωπο.
  21. Κάθε νέο website πρέπει να επενδύει στο higher quality περιεχόμενο. Πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το υψηλής ποιότητας, αυθεντικό περιεχόμενο είναι η “λύση” απέναντι στην παλαιότητα που διαθέτουν οι ανταγωνιστές σας.

*Ρητορική Ερώτηση είναι το ερώτημα που διατυπώνεται σαν σχήμα λόγου κι όχι για να απαντηθεί, διότι η απάντηση είναι αυτονόητη ή περιττή και υποδηλώνεται ή υπονοείται με την ερώτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *