fbpx

Storytelling – Brand DNA

Storytelling – Η αφήγηση ενός brand

Storytelling. Ή με διαφορετικά λόγια “Οι πελάτες αγοράζουν προϊόντα. Οι καλοί πελάτες βιώνουν την εμπειρία”. Όλα τα καταστήματα αναζητούν διακαώς τους δεύτερους. Δηλαδή το κοινό εκείνο που πλέον δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να διαλέξει το δικό σας brand. Τουναντίον, το επιλέγει κατευθείαν με το όνομά του. Είναι άραγε τόσο περίπλοκο αυτό που συμβαίνει στο μυαλό ενός πελάτη όταν γίνεται μέσα του το κλικ που θα τον κάνει να συνδεθεί με το brand σας;

Διαφημιστικό μήνυμα & Storytelling

Στον κόσμο του διαφήμισης, η ταχύτητα στην απόδοση του μηνύματος είναι καθοριστική. Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που απαιτούνται για την πρώτη επαφή μιας διαφήμισης με τον αποδέκτη της, το μήνυμα που ήθελε να περάσει ένα brand μπορεί να χαθεί στη μετάφραση. Ή να αποτυπωθεί με πυρωμένο σίδερο στον εγκέφαλο του δεύτερου. Inception. Όταν λέμε “να χαθεί στη μετάφραση” εννοούμε στη διαδικασία που κάνει ο εγκέφαλος για να το σκανάρει. Έπειτα να το επεξεργαστεί. Και τελικά, να το κατατάξει κάπου σημαντικά (ή όχι) μέσα του. Πόσος είναι αυτός ο χρόνος; Απειροελάχιστος! Πόσα μπορούν να συμβούν; Τα πάντα!

Brand Identity – Ποια είναι η ταυτότητα μιας επιχείρησης;

Η δημιουργία ενός αναγνωρίσιμου ύφους είναι ο μηχανισμός που χτίζει την επικοινωνία με τον υποψήφιο πελάτη πριν καν συμβεί η επαφή μαζί του. Η επένδυση στη δημιουργία ενός status σημαίνει την οικοδόμηση μιας γέφυρας πάνω στην οποία θα βαδίσει με ασφάλεια ένα διαφημιστικό μήνυμα κατά την αποστολή του στον πελάτη. Είναι το πλαίσιο, μέσα στο οποίο, το διαφημιστικό μήνυμα αποκλείεται να χαθεί. Αποκλείεται να παρερμηνευθεί. Αποκλείεται να αποβιώσει πριν καν φτάσει στον προορισμό του. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ουσιαστικά, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας, οικειότητας και κοινής γλώσσας συνομιλίας με τα οποία ο αποδέκτης λαμβάνει το σήμα μιας διαφήμισης. Και στη συνέχεια, το εντάσσει σε μια ιδιαίτερη εσωτερική περιοχή του, εκεί όπου αποθηκεύει τις αγαπημένες του αναμνήσεις.

Διαφημιστικά μηνύματα & Συναίσθημα

Τα θετικά συναισθήματα, αυτά που κάνουν κάθε άνθρωπο να νιώθει αυτοπεποίθηση όταν τα σκέφτεται, κατοικούν σε έναν ξεχωριστό τόπο μέσα του. Είναι τα πράγματα που μας ανεβάζουν! Είναι όλα όσα θέλουμε να είμαστε. Οι εξιδανικευμένες εκδοχές του εαυτού μας. Και όσα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή μπορούν να συνδεθούν με αυτές τις εκδοχές, να τις αφυπνίσουν ή να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες προεκτάσεις τους, είναι αμέσως καλοδεχούμενα ανεξάρτητα από το κόστος. Από το να νιώθεις superhero, μέχρι απλώς ένας καλός γονιός! Ότι είσαι σέξι μέχρι ότι είσαι ο αγαπημένος σου πρωταγωνιστής από την αγαπημένη σου ταινία! Ότι απολαμβάνεις την αισθητική που σου αρέσει! Ή απλώς ότι διευκολύνεις πρακτικά την καθημερινότητά σου. Όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: μάς πείθουν να γίνουμε καλύτεροι.

Όλα ξεκινούν από ένα σενάριο…

Αυτό που βάζει τις βάσεις και καθορίζει τη συναισθηματική επικοινωνία του θεατή με το προϊόν από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι το concept. Οτιδήποτε έχει να πει ένα brand σε σχέση με τα προϊόντα (ή τις υπηρεσίες) που πουλάει, γίνεται πιο γλαφυρό, κατανοητό, ξεκάθαρο, ελκυστικό αν προκύπτει μέσα από ένα στόρι. Το στόρι απευθύνει πρόσκληση (invite) στις επιθυμίες του υποψήφιου πελάτη. Προσφέρει έναν ιδιάζοντα χώρο στον οποίο οι επιθυμίες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Για να το καταφέρει αυτό μια ιστορία δεν χρειάζεται να είναι πρωτότυπη, ή εξωπραγματική. Αρκεί να είναι αυθεντική. Αρκεί να μην φοβάται να εμπιστευθεί το δικό της brand DNA και να φτιάξει πάνω σε αυτό μια ξεχωριστή προσωπικότητα με σιγουριά, εξωστρέφεια και ευελιξία.

Πώς θα αποκτήσω το δικό μου brand story;

Είστε έτοιμοι να προσφέρετε στους υποψήφιους ή στους υπάρχοντες πελάτες σας μια ολοκληρωμένη εμπειρία προβολής του brand σας; Σας εξιτάρει η πρόκληση να τους δείξετε πόσο ευτυχισμένοι θα είναι με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας; Να τους κάνετε να διασκεδάσουν, να συγκινηθούν, να αγαπήσουν τις διαφημίσεις σας στα social, στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο; Η ομάδα του Commercially Written είναι εδώ για να συνθέσει το storytelling της δικής σας επιχείρησης!

Πότε χρειάζεσαι το storytelling;

  • Μέγιστο κέρδος από διαφημίσεις
Έχοντας ένα αυθεντικό brand story να καθοδηγεί όλες τις διαφημίσεις σου σε κείμενο, εικόνα, ήχο, σλόγκαν, μπορείς να διατηρήσεις τη συνοχή και την ομοιομορφία σου. Με αυτό τον τρόπο το κοινό θα είναι πολύ πιο εύκολο να σε γνωρίσει, να σε θυμάται, να σε αναγνωρίζει και πλέον… να σε επιλέγει χωρίς δεύτερη σκέψη!
  • Re-branding & ανανέωση
Ο μόνος τρόπος να φτάσεις, αλλά και να παραμείνεις στην κορυφή είναι μόνο όταν εξελίσσεσαι διαρκώς. Δημιουργώντας νέα, ενδιαφέροντα κεφάλαια στην ιστορία σου, πετυχαίνεις την καλύτερη δυνατή αναβάθμιση στην ταυτότητα & το ύφος σου, επιβεβαιώνοντας ότι διαθέτεις συνεχώς υψηλούς στόχους και προδιαγραφές.
  • Νέα επιχείρηση
Κάθε νέο brand πέφτει στα βαθιά. Η επιχειρηματικότητα είναι μια ζούγκλα στην οποία η διαφήμιση αποτελεί ίσως το μοναδικό εργαλείο που έχει ο νέος επιχειρηματίας για να επιβιώσει. Καθιερώνοντας το όνομά σου (established) μέσα από μια διαφημιστική προβολή που αντανακλά ένα αυθεντικό concept, είσαι ήδη ένα βήμα μπροστά με το “καλημέρα”.

Ας ξεκινήσουμε...

Αν πιστεύετε ότι το brand σας αποτελεί κάτι ξεχωριστό στον ανταγωνισμό & έχετε ως στόχο οι πελάτες να σας γνωρίζουν με το όνομά σας, τότε ήρθε η ώρα να χαρίσετε ταυτότητα & ομοιομορφία στη διαφημιστική σας παρουσία.

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα για να ξεκινήσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι προς την κορυφή: 2310674473