fbpx

Copywriting – Τι είναι & ποια τα οφέλη του στη διαφήμιση

copywriting

Τι είναι το Copywriting;

Το Copywriting είναι η διαφημιστική συγγραφή κειμένων για κάθε τύπο διαφήμισης. Ο συνδυασμός των κατάλληλων λέξεων και φράσεων που θα αποδώσουν ευθέως ή πλαγίως ένα διαφημιστικό μήνυμα, μεταφέροντας αρμονικά, εύστοχα και διασκεδαστικά την πληροφορία από το brand στον θεατή/αναγνώστη/ακροατή – υποψήφιο πελάτη.

Οι υπηρεσίες διαφημιστικής κειμενογραφίας για digital πλατφόρμες είναι συνδεδεμένες με την προώθηση SEO, τα Social Media και το Digital Marketing. Η διαδικασία συγγραφής των κειμένων ακολουθεί τις ίδιες αρχές με την παραδοσιακή συγγραφή ως προς την αξιοποίηση των νοημάτων. Ωστόσο, προσαρμόζεται στο πλαίσιο του κάθε καναλιού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Σε όλες τις υπόλοιπες διαφημιστικές ανάγκες, τα κείμενα είναι η βάση, η αρχή και το τέλος κάθε ιστορίας. Από ένα διαφημιστικό σενάριο για ένα σποτ, μέχρι τα σλόγκαν, τις ατάκες. Ή απλώς τη γραπτή αποτύπωση της κεντρικής ιδέας γύρω από την οποία θα αναπτυχθεί το storytelling ενός brand σε σχέση με το διαφημιζόμενο προϊόν ή υπηρεσία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Copywriting

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα αξιοποίησης, το Copywriting είναι ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο brand και τον υποψήφιο πελάτη. Είναι ο τρόπος με τον οποίο οικοδομείται μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο διαφημιζόμενο προϊόν ή υπηρεσία και την επιθυμία του υποψήφιου πελάτη να καλύψει μια ανάγκη του με αυτό. Παράλληλα όμως είναι και ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να τροφοδοτείται διαρκώς αυτή η σχέση brand-πελάτη, βάζοντας ισχυρές βάσεις πώλησης μέσα από μια ειλικρινή και μακροπρόθεσμη σχέση εμπιστοσύνης.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες κειμενογραφίας

Το Copywriting είναι αξιοποιήσιμο με κάθε τρόπο, αρκεί να υπάρχει φαντασία! Αρχικά είναι το κείμενο-ιδέα πάνω στο οποίο θα χτίσει κανείς το brand DNA της εταιρίας του. Ή θα χρησιμοποιήσει για να ανανεώσει την ίδια τη φιλοσοφία του.

Διαδικτυακά, μπορεί αξιοποιηθεί για την αποτύπωση ενός unique storytelling μέσα από τα κείμενα μιας ιστοσελίδας, τις περιγραφές προϊόντων σε e-shop, το brand profile, την αρθρογραφία στο blog, τα slide quotes, τα taglines, προσφέροντας ισορροπία μεταξύ του ύφους σας, τη μετάδοση της πληροφορίας και του SEO. Μπορεί να δώσει μοναδικά κείμενα για άμεση αλληλεπίδραση στα Social Media. Αλλά και να γίνει το «κρυφό» σας πλεονέκτημα στα Paid Ads απογειώνοντας το ROI στις καμπάνιες σας.

Ποια είναι τα προσδκώμενα οφέλη

Ως προς το SEO, η αύξηση της επισκεψιμότητας οργανικά καθώς και η άνοδος των rankings στα στοχευμένα keywords αποτελούν το πιο άμεσο και ουσιαστικό όφελος που προσφέρει το Copywriting. Παράλληλα όμως η σωστή χρήση των κειμένων μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αλληλεπίδραση των επισκεπτών. Κατ’ επέκταση και τη σταδιακή μετατροπή τους σε πελάτες, μέσα από τεχνικές πειθούς και δημιουργίας ελκυστικών, ευανάγνωστων κειμένων.

Η άμεση αλληλεπίδραση αποτελεί πιθανό κέρδος με το Copywriting και όσον αφορά την παρουσία σας στα Social Media. Αυτό συμβαίνει διότι σας βοηθά παράλληλα να χτίσετε ένα προφίλ που θα γίνει οικείο, αγαπητό και κυρίως, αξιομνημόνευτο.

Το τελευταίο αποτελεί και το ευρύτερο κέρδος που μπορεί να σας προσφέρει το Copywriting μέσα από τη διαφημιστική προβολή σας! Τη δυνατότητα να κάνετε το brand σας μοναδικό, δίνοντας αφορμές στο κοινό για να σας θυμάται και να σας ξεχωρίζει!

Πόσο χρειάζεται μια επιχείρηση τις υπηρεσίες Copywriting

Το ερώτημα έχει την ίδια απάντηση με το εξής: Πόσο ξεχωριστή πιστεύετε ότι είναι η επιχείρησή σας και αυτό που προσφέρετε μέσα από τις υπηρεσίες σας; Αν πράγματι θεωρείται ότι υπάρχει ένας σαφής λόγος που πρέπει να σας επιλέξει ένας πελάτης αντί ενός ανταγωνιστή σας, τότε αξιοποιήστε τις υπηρεσίες Copywriting! Δημιουργήστε μια διαφημιστική παρουσία την οποία αξίζει να μάθει και να θυμάται ο κόσμος!