fbpx
Προώθηση ιστοσελίδων: 3 βασικές τακτικές για να διαδώσετε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο

Προώθηση ιστοσελίδων: 3 βασικές τακτικές για να διαδώσετε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο

Παρότι η προώθηση ιστοσελίδων απαιτεί συνεχώς νέο περιεχόμενο για την ιστοσελίδα ή το e-shop σας, τα αποτελέσματα στην αύξηση επισκεψιμότητας δεν είναι καθόλου σίγουρα! Το να έχετε αυθεντικό περιεχόμενο, ανανεώνοντας τακτικά το υλικό του, είναι το πρώτο βήμα με τα κείμενα για websites. Το δεύτερο -και εξίσου σημαντικό- είναι η στρατηγική προώθησή του. Και τα δύο βήματα αυτά είναι μέρος του SEO.

Το SEO έχει για μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να κατανοήσει ο καθένας είναι ότι λειτουργεί με δυναμικό τρόπο: απαιτεί συνεχώς κινήσεις ανανέωσης & προώθησης για να φέρει αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για website είτε για e-shop. 

Ας δούμε παρακάτω 3 βασικές τακτικές για να διαδώσετε το περιεχόμενό σας αποτελεσματικά (χωρίς να δαπανήσετε μια περιουσία):

  1. Advertorials άρθρα

buzzfeed-by-captain-morgan

Τα advertorials άρθρα αποτελούν διαφημιστικά κείμενα που “μιλούν” για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας. Δημοσιεύονται σε άλλες ιστοσελίδες με σχετικό υλικό ή ποικίλης ύλης θεματολογία με ενσωματωμένα link που οδηγούν στην δική σας ιστοσελίδα. Συνεπώς η αξιοποίησή τους θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι στην προώθηση ιστοσελίδων!

Η αξία των advertorials είναι διπλή:

  • Τα ενσωματωμένα links στα advertorials λειτουργούν ως δημιουργία backlinks. Αυξάνουν την αξιοπιστία της δικής σας ιστοσελίδας, εφόσον η δημοσίευση αυτή θεωρείται “ψήφος εμπιστοσύνης” για τις μηχανές αναζήτησης.
  • Εμφανίζεστε μπροστά σε ένα νέο κοινό: τα advertorials άρθρα κάνουν την εμφάνισή τους μπροστά σε ένα κοινό που “συναντά” τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας καθώς παρακολουθεί την αγαπημένη του ιστοσελίδα.

Δεν έχει μεγάλη σημασία αν τα advertorials άρθρα γίνονται σε μεγάλα ή ακόμη και μικρότερα ιστολόγια. Το σημαντικό είναι να διαθέτετε δημοσιεύσεις που αναπαράγουν μέσα από άλλες ιστοσελίδες, σε άλλες περιοχές & μπροστά σε νέο κοινό, αυτά που προσφέρει η επιχείρησή σας.

Η διαδικασία των advertorials, ωστόσο, πρέπει να διοργανωθεί με στρατηγική:

  • Συγκεντρώστε τα θέματα που θέλετε να προσωθήσετε από το υλικό εντός της ιστοσελίδας σας
  • Ολοκληρώστε τη συγγραφή κειμένων (αν δυσκολεύεστε, διαβάστε τα 5 tips για να γράψεις ένα top digital κείμενο διαφήμισης) 
  • Αρχίστε σταδιακά τις δημοσιεύσεις ανά τακτικά διαστήματα. Όπως σε όλα τα πράγματα που αφορούν το digital marketing, έτσι κι εδώ, τη διαφορά κάνει η συνέπεια κι όχι τα “πυροτεχνήματα”.

Τα αποτελέσματα των advertorials είναι άμεσα στην αύξηση επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας. Το κόστος είναι προσιτό & αποτελεί ασφαλή επένδυση. Η χρέωση είναι μια φορά με την κάθε δημοσίευση, ενώ τα άρθρα παραμένουν online για πάντα!

2. (SOS) Αξιοποιήστε καλύτερα τα Social Media

Ακόμα δεν υπάρχει εξήγηση γιατί πολλές ιστοσελίδες ή eshop δεν αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Social Media! Όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν δωρεάν τη δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικής σελίδας. Χωρίς κανένα κόστος (!) μπορείτε να αποκτήσετε μια ιδανική παρουσίαση της επιχείρησής σας σε όσα social media επιθυμείτε. Και κατ’ επέκταση, μέσα από εκεί να προσελκύσετε ευκολότερα χρήστες.

Τίποτα δεν έρχεται μόνο του βέβαια! Και ειδικά στα Social Media απαιτείται δράση με δημοσιεύσεις από διαρκώς καινούριο υλικό. Αν ωστόσο, ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, έχετε ήδη το βασικό υλικό που χρειάζεται!

Social-media-info-grapics-facebook-instagram-pinterest-linkedin-twitter

Τα Social Media post (μιλάμε για τις απλές δημοσιεύσεις, όχι πληρωμένες διαφημίσεις) λειτουργούν με τη λογική των advertorials: χρειάζεται συνέπεια με σταθερότητα στις δημοσιεύσεις. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η συχνότητα πρέπει να είναι αυξημένη. Λόγω υπερπληθώρας αντίστοιχων σελίδων & ενημερώσεων, μόνο οι “δραστήριες” σελίδες ισχυροποιούνται.

Δημιουργήστε σελίδες στα Social Media για την επιχείρησή σας σε Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, Google+ και δοκιμάστε να αυξήσετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτά. Στη συνέχεια, δείτε τις λέξεις-κλειδιά & τα trends που “παίζουν” και εξερευνήστε τις διαθέσεις του κοινού! Συγχαρητήρια, μόλις έχετε ανακαλύψει τον πιο ασφαλή & οικονομικό τρόπο digital διαφήμισης!

3. Φιλοξενήστε άρθρα σας σε “φιλικά” blogs

guest-blogging
Αυτή αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου τακτικές online διαφήμισης & προώθησης ιστοσελίδων! Η απόδοσή της μπορεί να είναι εντυπωσιακή. Ωστόσο, είναι εκείνη με τα πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Τι είναι η φιλοξενία άρθρων σε “φιλικά” blogs;

Σκεφτείτε πέρα από τα δεδομένα που ξέρετε για την επιχείρησή σας. Δεν είστε απλώς ένα επαγγελματίας που πουλά κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια, αλλά ένας ειδικός πάνω σε κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια. Έπειτα σκεφτείτε τις ανάγκες του κοινού σας. Τι χρειάζεται για να συντηρεί τα προϊόντα που αγοράζει από εσάς; Με ποια κριτήρια να επιλέξει τις αγορές του για τα προϊόντα σας; Ποια tips αφορούν την χρήση τους;

Αφού συγκεντρώσετε όλο αυτό το υλικό, λειτουργήστε σαν ένας editor expert στο αντικείμενό σας! Προτείνετε μια σχετική ενημερωτική στήλη σε κάποιο “φιλικό” blog, ενημερωτικό φόρουμ, ιστοσελίδα.

Δεν μιλάμε πλέον για δημοσιεύσεις advertorial με link που προωθούν την ιστοσελίδα σας. Αλλά για έναν ειδικό που προτείνει στον χρήστη με την πείρα και τη γνώση του. Δημιουργήστε τη δική σας στήλη και καθιερώστε το όνομά σας ως συνώνυμο του αντικειμένου που εμπορεύεται η επιχείρησή σας. Άλλωστε ποιος είναι καλύτερος για μια πετυχημένη προώθηση ιστοσελίδων από την προώθηση του ίδιου του craftsmanship που ήδη διαθέτετε;

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος, όμως το να ταυτίσετε online το προσωπικό σας όνομα ως expert πάνω στο αντικείμενο που δραστηριοποιείστε, οδηγεί στην απόλυτη online καθιέρωση. Αναζητήστε “φιλικά” blogs ή προτέινετε σε ιστοσελίδες την εσωτερική δημιουργία ενός δικού σας blog με σχετική θεματολογία & κατακτήστε το διαδίκτυο!

Συμπέρασμα: Προώθηση ιστοσελίδων ξεκίνα με έναν καλό Copywriting Strategy

Όλες οι παραπάνω βασικές 3 τακτικές για να διαδώσετε το περιεχόμενό σας δεν αποτελούν “μαγικά ξόρκια”. Είναι απλές μέθοδοι που ακολουθούν στάνταρ βήματα και έχουν δεδομένα αποτελέσματα, αν εφαρμοστούν σωστά.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να οργανώσετε αρχικά τη στρατηγική σας και στη συνέχεια, να παραμείνετε πιστοί στο πλάνο σας μέχρι να δείτε το περιεχόμενό σας κυρίαρχο στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Ξεκινήστε σήμερα μια δυναμική καμπάνια προώθησης της ιστοσελίδας σας με ένα καινοτόμο Copywriting Strategy που θα απογειώσει την online φήμη του brand σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *